Duikbootmoordenaar Peter Madsen wil een lagere straf

Peter Madsen (R).
AFP Peter Madsen (R).
De advocate van de Deense uitvinder Peter Madsen vraagt in hoger beroep een lagere straf. Madsen kreeg eerder levenslang voor het vermoorden en verminken van journaliste Kim Wall aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot. De Deen legt zich neer bij zijn veroordeling voor moord, maar is het oneens met de hoogte van zijn straf.

Madsen nam de journaliste in augustus 2017 mee in zijn onderzeeër. De autoriteiten vonden haar lichaamsdelen later terug in het water. De Deense rechter oordeelde eerder dit jaar dat er duidelijk bewijs is dat de uitvinder zijn slachtoffer eerst heeft gemarteld en daarna heeft omgebracht.

De uitvinder beweerde destijds dat sprake was van een ongeval. Hij hield vol dat hij haar niet had vermoord maar na een ongeval aan boord, met de verstikkingsdood als gevolg, in stukken had gesneden en in zee had gegooid. Nu betwist hij niet meer de Zweedse vrouw te hebben gedood. Maar hij is het niet eens met de hoogte van de straf.

Gevangenen die in Denemarken tot levenslang zijn veroordeeld, zitten daar doorgaans niet tot hun dood achter de tralies. Ze kunnen om gratie vragen. Levenslang komt in de praktijk gemiddeld op vijftien jaar te staan.

De uitspraak in de beroepszaak wordt op 14 september verwacht. Openbaar aanklager Kristian Kirk eist het behoud van de straf. 

Journaliste Kim Wall.
EPA Journaliste Kim Wall.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy bryssinck

    Zet hem een verdiep lager: Opgelost

  • Frank Triolet

    En ik wil een nieuwe Cadillac