Duikboot met 8.000 kilo cocaïne ontdekt voor kust van Colombia

Het is de grootste drugsvangst ooit in een smokkelonderzeeër in Colombia.
Screenshot Noticias Caracol TV Het is de grootste drugsvangst ooit in een smokkelonderzeeër in Colombia.
Voor de kust van het zuidwesten van Colombia is een duikboot met 8000 kilo cocaïne aan boord ontdekt. Het is voor Colombia - en daar zijn ze toch iets gewoon - de grootste drugsvangst ooit in een smokkelonderzeeër. 

Colombiaanse media berichten dat de onderzeeër werd onderschept in een operatie van de marine, de luchtmacht en de Amerikaanse opsporingsdienst DEA. Het vaartuig zou onderweg zijn geweest van Tumaco in het uiterste zuidwesten van het land naar Centraal-Amerika. De drugs zouden waarschijnlijk naar de VS gaan en daar een waarde van naar schatting een half miljard dollar hebben. 

Over de mensen achter deze drugssmokkel of eventuele aanhoudingen is nog niets bekendgemaakt.

Bekijk ook: Spectaculaire beelden: soldaten springen op smokkelduikboot
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  Je hebt nu éénmaal CEO's, advocaten en boven plafond hangende verdieners die wel eens een lijntje nodig hebben om te doen denken dat ze iets presteren, dit is toevallig een grotere ontdekte aanvoerlijn.Er zullen weer wat slechte, onverklaarbare beslissingen genomen worden bij gebrek aan "middelen" en dat zal weer voelbaar zijn op de werkvloer en de straat !

 • Pierre Vanden Meersschaut

  Er gaat zo fenomenaal veel geld om in de drugshandel dat the war on drugs totaal geen effect heeft. Schakelt men een dealer of zelfs een compleet drugskartel uit, er komen en twee die hun plaats innemen. De enige oplossing is het het spul legaliseren. Twee vliegen in een klap: uitschakeling van de criminaliteit errond en een overheidscontrole op de zuiverheid en het gebruik van drugs.

 • Edgard Moens

  Legaliseren.. inkomstenbron van de mafia droogleggen. Er zullen aanvankelijk slachtoffers vallen maar als het geen zin heeft jongeren reeds aan de schoolpoort verslaafd te maken zal een échte ontradingspolitiek op middellange termijn vruchten opleveren. Wie dan toch beslist drugs te gebruiken zal er de negatieve gevolgen zelf van moeten dragen. Zwaar beboeten in verkeer enz.. hebben dan ook meer zin.

 • Nicolas Ivanov

  Grappig eigenlijk terwijl algemeen geweten is dat de cia meer dan boter op hun hoofd heeft

 • Roger Brouwers

  8000 kgr.Hier springen ze ganse dagen in de lucht van euforie als ze 5 kgr hebben kunnen onderscheppen.En dan is het nog voor de schow,want vermoedelijk gaan er nog hoge pieten hun percentje van ophalen