Dubbele aanslag kost zeker 118 mensenlevens in Nigeria

AFP
Bij een dubbele terreuraanslag op een drukke markt in de stad Jos in Nigeria zijn al minstens 118 mensen om het leven gekomen. Dat heeft het nationale crisisagentschap NEMA dinsdagavond meegedeeld.

Volgens NEMA-coördinator Mohammed Abdulsalam loopt de identificatie van de lichamen bijzonder moeilijk omdat velen ernstig verbrand zijn. Hij sloot niet uit dat er zich nog meer lijken onder het puin bevinden. De aanslagen eisten ook meer dan vijftig gewonden.

Ooggetuigen vertellen dat er eerst een vrachtwagen explodeerde op het drukke marktplein in het centrum van Jos. Twintig minuten na de eerste explosie ontplofte ook een minibus aan een nabijgelegen ziekenhuis. Bij die explosie zouden ook verschillende hulpverleners om het leven gekomen zijn.

De aanslag is vooralsnog niet opgeëist. Het centraal gelegen Jos was al vaker het decor van religieus geweld. Zo zou ook de islamistische terreurgroep Boko Haram actieve cellen hebben in Jos. Boko Haram, dat in het islamitische noorden een fundamentalistische moslimstaat wil oprichten, ontvoerde vorige maand nog meer dan 200 schoolmeisjes. Tot op vandaag ontbreekt elk spoor van de meisjes.