Dubai test zelfvliegende taxi

reuters
In Dubai is met succes een automatische vliegende taxi getest. Het gaat om een helikopterachtige drone die volledig autonoom vliegt en waarin twee passagiers kunnen plaatsnemen. Tijdens de proefvlucht vloog het toestel gedurende acht minuten in een stedelijke omgeving, evenwel nog zonder passagiers.

Dubai wil het voortouw nemen op vlak van zelfrijdende auto's en luchttaxi's. De drone die gisteren zijn eerste vlucht maakte, werd ontwikkeld door het Duitse Volocopter. Tijdens een testperiode van vijf jaar zal onderzocht worden of transport door de lucht kan werken. Daarvoor worden in Dubai verschillende "havens" gebouwd om de luchttaxi's te laten landen en opstijgen.

afp
reuters5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • R V

  Welke prof dr ir durft het aan om eens zo exact mogelijk de CO2 uitstoot van dat ding te berekenen. En al diegenen die "nul"zeggen, krijgen ook nul op hun rapport :-)

 • Prisoner 24601

  Zij maken tenminste nog iets revolutionair en hebben er geld voor omdat ze geen ocmw zijn van de wereld. Hier hebben ze hun handen vol met vluchtelingen te verzorgen en de rekening te doen kloppen. Ondertussen gaat de wereld verder en wij verder achterop.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Gewoon een uit de kluiten gewassen drone. Wie durft er als eerste instappen?

 • Kereke were

  Helikopter dus

 • Koenraad Verstraeten

  Daar komen ongelukken van ! Gegarandeerd!