Ga naar de mobiele website
^ Top

DSK ontsnapt: onderzoek groepsverkrachting geseponeerd

photo_news
Het onderzoek tegen ex-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn en drie vrienden wegens groepsverkrachting wordt geseponeerd. Een belangrijke getuige heeft haar belastende verklaring ingetrokken, meldt de Franse Figaro vandaag online.

Het Openbaar Ministerie in het Noord-Franse Lille onderzocht sinds mei de vermeende betrokkenheid van DSK bij een prostitutieschandaal. Hij zou een Belgisch escortmeisje hebben verkracht. Die zegt nu dat er sprake was van "seksspelletjes met wederzijds goedvinden".

Schandaal
DSK kwam vorig jaar in het nieuws toen hij in de VS werd opgepakt op verdenking van verkrachting van een kamermeisje in een hotel. Ook die zaak werd uiteindelijk geseponeerd. De affaire kostte DSK wel zijn functie als topman van het Internationaal Monetair Fonds, de kansen op het Franse presidentschap en zijn huwelijk.

De 25-jarige Belgische Marie-Anne had tegen het Franse weekblad Le Point gezegd: "Alle meisjes die DSK hebben beschuldigd, hebben grote problemen gehad. Ik ben bang". Tegen de politie zweeg ze hierover echter als een graf. Toch is DSK nog niet uit de juridische problemen. Hij wordt er nog steeds van verdacht een pooier te zijn.Meld een bug