DSK: "Het waren maar vier orgieën per jaar"

AP
"Toen ik op 16 maart 2009 de suite van Dominique Strauss-Kahn in hotel Murano in Parijs binnenstapte, lag hij daar in bed, omringd door zes of zeven vrouwen". Dat zei Jade, een voormalige Belgische prostituee in Rijsel op het proces over DSK's deelname aan seksfeestjes. Het ging volgens haar wel degelijk om prostituees. De voormalige topman van het IMF minimaliseert de feiten en zijn aandeel: "Het waren maar vier orgieën per jaar."

Jade nam samen met David Roquet, Fabrice Paszkowski en Jean-Christophe Lagarde de trein naar Parijs om daar in het Murano een onbekende man te ontmoeten. "De anderen waren heel opgewonden over 'zijn' komst".

"Toen ik in zijn suite aankwam, lag hij daar in bed, omringd door zes of zeven vrouwen, zoals in de Oudheid", zegt Jade. "Het ging niet om libertijnse vrouwen, zoals DSK beweert, maar prostituees, dat is wel duidelijk. Er werden ook geen condooms gebruikt".

Jade bevredigde DSK oraal in het hotel. "Ik kon zien dat hij een wonde had op een bepaalde plek, reden te meer om een condoom te dragen".

"Ik had hem in de mond"
Naar eigen zeggen kende ze DSK niet omdat ze geen tv had. "Op een dag zag ik hem dan toch op tv en zei ik: 'Dat is hem maar dan met kleren aan!" Toen de rechter aan Jade vroeg of ze met DSK gesproken had, antwoordde ze: "Neen, want ik had hem in de mond".

DSK herinnert zich de avond alvast anders. "Het ging om amicale en ludieke relaties", zo zei hij. "Wat mij opvalt in dit dossier, is dat er veel aandacht besteed wordt aan bepaalde zinnen, maar het gaat vaak over fantasieën. Ik zeg niet dat ze liegt maar we hebben allemaal niet zo precieze herinneringen en er waren nooit 19- of 20-jarige meisjes bij. Ik heb een ludieke namiddag doorgebracht".

Wat het condoomgebruik betreft, liet DSK weten dat hij altijd een condoom gebruikt bij vrouwen die hij niet kent.

Of ik DSK heb kunnen spreken? Nee ik had hem in mijn mond

Prostituee Jade