Drukke dagen voor politie van Beieren: weer erg veel vluchtelingen onderschept

De situatie enkele dagen geleden in een geïmproviseerd opvangcentrum voor asielzoekers in Passau.
REUTERS De situatie enkele dagen geleden in een geïmproviseerd opvangcentrum voor asielzoekers in Passau.
De politie van Beieren heeft het weer druk gehad met illegale immigranten. Zo probeerde de chauffeur van een bestelbusje dinsdag op hoge snelheid aan agenten te ontkomen. Hij werd gestopt en had 28 mensen in zijn laadruim. Een eind verderop vonden agenten 49 mensen achterin een andere bestelbus. In hetzelfde gebied liepen 71 immigranten samen over een provinciale weg.

Twee Roemeense mensensmokkelaars zijn opgepakt, meldde de Beierse politie vandaag. In Beieren en Oostenrijk worden de laatste weken veel busjes vol vluchtelingen onderschept. De meeste mensen komen uit Syrië, Afghanistan en Irak.

In de nacht van maandag op dinsdag wilde de politie de chauffeur van een bestelbusje, een 47-jarige Roemeen, controleren op de snelweg bij de plaats Pocking aan de grens van Duitsland en Oostenrijk. De man zette zijn voertuig aan de kant, maar reed snel weg toen de agenten uitstapten.

Na een achtervolging van tientallen kilometers reed hij zich uiteindelijk vast bij de stad Passau. Onderweg reed de man meerdere keren door rood licht en tegen de verkeersrichting in. In het laadruim zaten acht mannen, drie vrouwen en zeventien kinderen dicht op elkaar.

Een paar uur later controleerden agenten in Passau een bestelbusje dat veel te zwaar beladen leek. Toen ze in het laadruim keken, werd duidelijk waardoor. In het laadruim zaten twintig mannen, negen vrouwen en twintig kinderen. Zij komen waarschijnlijk uit Afghanistan. De bestuurder, een 27-jarige Roemeen, is opgepakt.

Ongeveer 20 kilometer voorbij Passau liepen gisteren bijna veertig Irakezen, ongeveer twintig Afghanen en elf Syriërs over een provinciale weg. Er was geen spoor van de mensensmokkelaars meer te vinden.

REUTERS
REUTERS