Drugslab op Nederlandse ‘Breaking Bad-boot’ ontmanteld, vier verdachten opgepakt

Facebook Politie Moerdijk
Het onderzoek en de ontmanteling van het drugsschip in de dorpshaven van het Nederlandse Moerdijk is afgerond. De boot is weggesleept. Wie de eigenaar is, is nog steeds niet bekend, maar het ‘Breaking Bad’-schip is in beslag genomen. Vier verdachten zitten nog steeds vast.

De Nederlandse politie is het hele weekeinde bezig geweest met het ontmantelen van het drugslaboratorium dat op het vrachtschip was ontdekt. Dat lab voor de productie van crystal meth werd vrijdag ontdekt. Tijdens het onderzoek begon het 80 meter lange schip ineens te zinken. Vermoedelijk is op afstand een soort boobytrap geactiveerd.

De politie denkt dat een pomp op afstand in werking was gesteld, waardoor er water naar binnen stroomde. Rijkswaterstaat legde vervolgens een soort scherm om het schip om verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen. Het vervuilde water is weggepompt en met tankwagens afgevoerd.

10.000 liter drugsafval

In elk geval is ruim driehonderd liter methamfetamineolie in beslag genomen. Ook lag er veel afval buiten de lab-ruimten en was er een grote container die helemaal vol zat met zo’n 10.000 liter drugsafval en chemicaliën voor methamfetamine. 

Vier mannen werden aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere mannen zijn 23, 26 en 37 jaar en in Mexico geboren. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.