Drugslab in voormalig Nederlands klooster

Drugscriminelen lieten vorig weekeinde  ook in een Eindhovense woonwijk een vrachtwagen achter met daarin lekkende vatten met xtc-afval.
ANP Drugscriminelen lieten vorig weekeinde ook in een Eindhovense woonwijk een vrachtwagen achter met daarin lekkende vatten met xtc-afval.
De ontdekking van een kleine vrachtwagen vol drugsafval in het Oost-Nederlandse Elst heeft de politie geleid naar een drugslab in Haaren (Noord-Brabant). Het drugslab werd ontdekt in een voormalig klooster op landgoed Haarendael, aldus de Nederlandse politie.

De politie laat weten dat er niemand is aangetroffen in het drugslab. De politie bewaakt het klooster komende nacht. De ontmanteling van het drugslab zal morgen plaatsvinden.

Het voormalig grootseminarie Haarendael is een beschermd monument aan de verbindingsweg N65 tussen de steden steden Den Bosch en Tilburg. Het is eigendom van zorginstelling Cello dat de gebouwen verhuurde. Sinds de zomer staat het oude klooster weer te koop. 

De vrachtwagen met drugsafval werd gisteren aangetroffen in een woonwijk in Elst. Er stonden ongeveer 25 vaten met drugsafval in het voertuig.

De afgelopen dagen zijn in Nederland meerder meldingen geweest van vrachtwagens met drugsafval die criminelen in woonwijken achterlaten. In het weekeinde gebeurde dat twee keer in Eindhoven (foto) en dinsdag in Nijmegen.

Volgens wetenschappelijk onderzoek uit augustus verdienden Nederlandse drugscriminelen in 2017 liefst 18,9 miljard euro met de productie van synthetische drugs. Dat bedrag is hoger dan de jaaromzet van bedrijven als Philips en Albert Heijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.