Drugsbaron opgepakt die villa van 40 miljoen liet bouwen met gouden badkuip

Joseph 'Sheik' Nasrallah (rechts) werd in Brazilië bekend door zijn villa van 40 miljoen dollar waarin een gouden badkuip stond.
RV Joseph 'Sheik' Nasrallah (rechts) werd in Brazilië bekend door zijn villa van 40 miljoen dollar waarin een gouden badkuip stond.
In Brazilië heeft de politie een Libanese drugsbaron opgepakt. Joseph ‘Sheik’ Nasrallah (53) verdiende miljoenen door vanuit Zuid-Amerika cocaïne te verschepen naar Europa, de VS en Afrika. De drugs werden verstopt in containers of meegegeven met ‘muilezels’ die geld kregen om de drugs op hun lichaam of in hun valiezen mee te smokkelen.

De man met de bijnaam ‘Sheik’ - mensen dachten dat hij in olie handelde - werd vrijdag opgepakt in een flat in Campinas, in de buurt van de havenstad Sao Paulo. Volgens de politie staat hij aan het hoofd van een internationaal opererende drugsbende die cocaïne koopt in buurlanden van Brazilië om te verschepen naar de rest van de wereld.

Sheik was in 2008, na de politieoperatie ‘Kolibra’, al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Maar hij was erin geslaagd om uit de gevangenis te ontsnappen. Bij dat onderzoek kwam de politie erop uit dat hij een luxevilla had laten bouwen voor 40 miljoen dollar. Daarin was onder meer een lift die was afgewerkt met marmer, en een gouden badkuip ter waarde van 120.000 dollar. In totaal werden toen 54 bendeleden opgepakt. Aan dat onderzoek werkte ook de Belgische politie mee.

Belgen opgepakt

Begin maart van dit jaar werden in Sao Paulo nog drie Belgen opgepakt wegens drugssmokkel. Veiligheidspersoneel had 300 kilo cocaïne ontdekt in bagage op het cruiseschip ‘Costa Favolosa’, dat vanuit Brazilië op weg was naar Europa.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANTONIO POL

  Vergulde badkuip hoogwaarschijnlijk.

 • William Van Driessche

  Een gouden badkuip aan 120.000 dollar.... zal wel een vergulde geweest zijn of een mini kuipje aan de huidige goudprijs, denk dat dit echt niet kan

 • Toran Korshnah

  Recidivist. Meteen vorige straf verdubbelen. Minstens. En wegens ontsnapping maal 6 onder maximum security.

 • Berthie Gijsen

  De wereld is gewoon rot.

 • ivan DEJONGHE

  is een goed teken kunnen ze veel in beslag nemen en hopelijk is het volk er daar beter mee