Droomjob voor kattenfans: word betaald om op 55 katten te passen op prachtig Grieks eiland

Het uitzicht vanuit de opvang.
Facebook God's Little People Cats Rescue Het uitzicht vanuit de opvang.
Altijd al je eigen kattenopvang willen runnen op een idyllisch Grieks eilandje, om daar ook nog voor betaald te krijgen? Stof dan je cv af, want je droombaan is beschikbaar.

Het is echt geen grap, verzekert Joan Rachlitz Bowell van de God's Little People-kattenopvang haar bijna 13.000 volgers op Facebook. De van oorsprong Deense poezenfanaat verhuisde zo'n acht jaar geleden naar Griekenland, waar ze de ene mishandelde en gedumpte kat na de andere tegenkwam. Ze besloot haar eigen opvang te beginnen op het eiland Syros, waar ze zich al snel omringde met tientallen schattige snoetjes.

Joan Rachlitz Bowell met een van de vele katten.
Facebook God's Little People Cats Rescue Joan Rachlitz Bowell met een van de vele katten.

Komend najaar doet Joan een stapje terug en daarom zoekt ze iemand die de dagelijkse leiding overneemt. Je krijgt dan zo'n 55 katten onder je hoede. Die moet je niet alleen eten geven, maar vooral ook veel liefde en aandacht. In ruil voor dat 'vervelende' werk mag je kosteloos wonen in het huis van Bowell, met een eigen tuin en uitzicht op de Egeïsche Zee.

Volgens de vrouw wordt alles voor je betaald, van elektriciteit en water in het huis tot voedsel en medische zorg voor de poezen. Je moet ze wel zelf naar de dierenarts brengen, dus een rijbewijs is handig. Naast dit alles krijg je ook nog gewoon salaris, belooft de vrouw.

De kleine Kallista.
Facebook God's Little People Cats Rescue De kleine Kallista.

Bij deze baan hoort soms een gebroken hart

Joan Rachlitz Bowell

Niet alleen maar leuk

Aangezien Bowell binnen enkele dagen al 200 sollicitaties ontving, zag ze zich genoodzaakt te benadrukken dat het werk niet alleen máár leuk is. "Bij deze baan hoort soms een gebroken hart'', schrijft ze op Facebook.

Het komt immers voor dat je zieke katten moet laten inslapen. Daarnaast is het opruimen van kattenkots en -uitwerpselen aan de orde van de dag en krijg je soms te maken met wilde en minder sociale katten. Enige kennis van kattenpsychologie is dus geen overbodige luxe, aldus de eigenares. De ideale kandidaat is dan ook een echte kattenfluisteraar, voegt ze toe.

"In mijn ervaring is de baan het meest geschikt voor iemand van boven de 45 jaar'', besluit ze. "Iemand die verantwoordelijk is, betrouwbaar, eerlijk, pragmatisch en - bovenal - die een hart van goud heeft.'' 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Naduah Goormans

  Hallo ik en mijn partner ferry zijn geintreseert houden erg veel van dieren en hebben zelf 15 katten gehad Ik ben 26j en Ferry is46j misschien tot later we hopen van wel Om deze schatjes te verwennen en misschien een gouden mandje te bezorgen

 • Ton van den Dries

  Wij willen graag deze taak op ons nemen wij zijn een echtpaar uit Nederland al ruim 30 jaar ervaring met katien en het lijkt ons geweldig om voor deze poezebeestjes te zorgen en verzorgen m.v.g.Ton en Gonny van den Dries

 • Benny De Keyzer

  Ik heb zelf een kat die ik doodgraag zie, maar 55 katten is toch iets te veel van het goede.

 • Stefanie-Elisabeth Mortier

  Jammer dat je ouder moet zijn dan 45... Ik heb een hart voor dieren en zou dat niet erg vinden om tussen al die lieverdjes te wonen... Zou zelfs andere diertjes ook opvangen indien nodig... Ah ja succes met je zoektocht zou ik zeggen.

 • carmen Van de casteele

  Een droomjob voor wie echte kattenvriend is, voor zo iemand speelt het geen rol of het een raskat is of een doodgewone straatkat en bovendien het is niet alleen de aangename dingen van de poezen, men moet er ook de minder aangename bij nemen, zoals braaksel opkuisen...en iemand die niemand moet achterlaten, kan zo volledig voor deze droomjob gaan.