Dronken vrouw veroorzaakt dodelijk ongeval en lacht breeduit op 'mug shot'

Agenette Marie Welk (44) vond het blijkbaar nodig om lachend te poseren.
Marion County Sheriff's Office Agenette Marie Welk (44) vond het blijkbaar nodig om lachend te poseren.
Een Amerikaanse automobiliste die in dronken toestand een dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij een 60-jarige vrouw het leven liet, staat breeduit te lachen op haar arrestatiefoto, het zogenoemde 'mug shot'. De kinderen van de omgekomen vrouw reageren verbolgen.

Agenette Marie Welk (44) reed op donderdag 10 mei net voor het middaguur vanachter in op een Hyundai op een weg nabij de stad Ocala (Florida). De Hyundai werd bestuurd door de achttienjarige jonge vrouw Shiyanne Kroll. Haar moeder Sandra Clarkson zat op de passagiersstoel. Door de impact van de klap vloog de personenwagen tegen de aanhanger van een vrachtwagen.

Moeder en dochter zaten gedeeltelijk geklemd. Dochter Shiyanne raakte lichtgewond. Haar moeder werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Clarkson liep door de crash een beroerte op die een verlamming veroorzaakte. Artsen verklaarden haar hersendood en haalden haar maandag van het beademingstoestel. Ze had de dag voor het ongeluk net haar zestigste verjaardag gevierd.

1,72 promille

Welk zat achter het stuur van een Chevrolet Avalanche, een zware pick-uptruck. De toegesnelde agenten merkten duidelijke tekenen van dronkenschap en lieten haar blazen. De test wees uit dat ze 1,72 promille alcohol in het bloed had, meer dan het dubbele dan wat toegelaten is in Florida. De vrouw verklaarde dat haar smartphone op de autovloer was gevallen. Ze probeerde die al rijdend vast te grijpen. De opgepakte vrouw werd naar de gevangenis gebracht waar ze poseerde voor de bewuste foto. Ze mocht beschikken na het betalen van een borgtocht van 10.000 dollar.

Doodslag

De openbare aanklager wil nu de oorspronkelijke aanklachten voor rijden onder invloed verzwaren tot doodslag. Shiyanne Kroll en haar zus walgen van het 'mug shot'. "Dit toont aan dat ze geen spijt heeft van haar daden. Ik hoop dat de rechter de foto ziet. Welk heeft onze levens voorgoed verwoest." Waarom de vrouw het nodig vond om te glimlachen op de foto, is nog niet bekend.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arifiene De Laet

  Die is nog niet helemaal nuchter. Natuurlijk gaat ze dan haar beste glimlach bovenhalen om op de foto te gaan.

 • Yannik Samoy

  Heel raar. Een normale mens zou in paniek en vol met schuldgevoelens zitten. Zie ze lachen. Schandalig!

 • guido vermeyen

  hier: voor één week rijbewijs intrekken, 5 uur gemeenschapsdienst verrichten. ginder:borgtocht 10 000 dollar plus vervolging.

 • Franky Puystjens

  Is natuurlijk ook mogelijk dat ze nog dronken was op het ogenblik van de 'mugshot' en zich ook helemaal niet bewust was van de verwondingen die de bejaarde dame in de aangereden wagen, had opgelopen. Nog steeds flink ongepast om te glimlachen op een 'mugshot' maar misschien wel niet zo afschuwelijk harteloos als het artikel suggereert...?

 • Febe Chapin

  Net een leven weggenomen en daarop de clown uithangen. Laat die clown lachen bij de zware criminelen. Die grote smile zal rap gedaan zijn.