Dronken spookrijder veroorzaakt drie ongevallen in Frankrijk

Een 56-jarige dronken bestuurder heeft in de nacht van gisteren op vandaag ongeveer 50 kilometer in de verkeerde richting gereden op een snelweg in het westen van Frankrijk. Onderweg veroorzaakte hij drie ongevallen, waarbij één lichtgewonde viel. Dat melden de Franse autoriteiten.

De man uit Tours reed vanuit Bordeaux naar huis maar had te diep in het glas gekeken. Na twee uur rijden verloor hij de controle over zijn stuur en maakte hij een uitschuiver. Op het moment dat hij zijn stuur weer beet had, reed hij in tegengestelde richting op de snelweg.

Hij legde zo nog vijftig kilometer af, waarbij hij verschillende voertuigen kruiste, waarvan er minstens drie van de weg geraakten of botsten, terwijl de man zelf met de vangrail in aanraking kwam. Volgens de hulpdiensten viel bij die incidenten maar één lichtgewonde.

De man werd uiteindelijk aan een péage onderschept. Hij was volgens de gendarmerie zichtbaar het noorden kwijt en bleek na controle 2,34 gram alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd opgepakt en mocht ontnuchteren in de cel.