Ga naar de mobiele website
^ Top

Dronken man rijdt 7 mensen dood aan bushalte in Moskou

afp
Een dronken bestuurder heeft zeven mensen, van wie vier tieners, doodgereden die stonden te wachten bij een bushokje in Moskou. De bestuurder was de controle kwijtgeraakt over het stuur, omdat hij met 200 kilometer per uur door de straten van de Russische hoofdstad vloog. Wellicht was hij ook onder invloed van drugs. Bij het ongeval raakten ook drie mensen gewond, van wie twee er erg aan toe zijn. De politie is een onderzoek gestart. De 29-jarige bestuurder is aangehouden en wordt streng bewaakt. Pittig detail: zaterdag vond in Rusland een autoloze dag plaats, waarbij de overheid de burgers aanspoorde om het openbaar vervoer te nemen.

Bij de dodelijke slachtoffers zijn er zeker vier kinderen. Het waren tieners die een vrije schooldag doorbrachten in een mooi deel van Moskou. Een omstander is naar het ziekenhuis gebracht. Drie anderen konden ter plekke medisch worden behandeld. Dat heeft de politie gezegd tegen persbureau Interfax. De 29-jarige bestuurder heeft het ongeluk overleefd en is opgepakt. Hij is met een hersenschudding en enkele kneuzingen in het ziekenhuis opgenomen, waar hij streng wordt bewaakt. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook onder invloed van drugs was, zoals de politie vermoedt.

Moeilijke identificatie
Het ongeval vond plaats in de Minskaya straat. Een 29-jarige man in een Toyota reed aan veel te hoge snelheid van zo'n 200 kilometer per uur en raakte de controle over het stuur kwijt. Tien mensen aan een bushalte werden omvergemaaid. Zeven lieten het leven. Over de identiteit van de slachtoffers is nog maar weinig bekend. Volgens de politie zijn ze moeilijk te identificeren na het gruwelijke ongeval.

Negen jaar cel?
De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar officieel bevestigd is dat hij had gedronken. "Als zijn toestand is gestabiliseerd, zal de politie beslissen of hij wordt opgepakt", verklaarde een bron van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er is wel een strafrechtelijk onderzoek geopend, op basis van artikel 264 van het Russisch strafwetboek, dat dronken rijden verbiedt. De man riskeert een gevangenisstraf van negen jaar (of een werkstraf van vijf jaar) en een rijverbod van drie jaar. Hij zou twee jaar geleden ook al eens zijn rijbewijs zijn kwijtgespeeld voor dronken rijden.

epa
afp
epa
Meer over


Meld een bug