Dronken machinist raast station voorbij: sneltrein heeft 65 minuten vertraging

Agenten haalden de dronken machinist van de trein, vooraleer die verder kon rijden.
Daniel Karmann/dpa Agenten haalden de dronken machinist van de trein, vooraleer die verder kon rijden.
Een dronken machinist is met een sneltrein van Hamburg naar Leipzig een station voorbijgereden waar hij had moeten stoppen. Door het incident kwam de trein uiteindelijk met 65 minuten vertraging op zijn bestemming.

Toen de trein het station Wittenberg voorbij sjeesde, sloeg een conducteur alarm. Hij richtte zich tot twee politieagenten die meereisden, berichtte de Duitse krant Bild donderdag.

Het incident was dinsdagavond. Bij de volgende stopplaats Bitterfeld, 30 kilometer ten noorden van eindbestemming Leipzig, stopte de machinist wel. Hij is daar door de agenten uit de trein gehaald. 

Bij een alcoholcontrole bleek de treinbestuurder een alcoholpromillage te hebben van 2,5. De Duitse spoorwegen hebben toen een andere machinist naar Bitterfeld gestuurd. De ICE-trein arriveerde uiteindelijk met 65 minuten vertraging in Leipzig.

Bekijk ook:

Politie deelt hallucinant filmpje van bijna-crash met trein.

Fietser ontwijkt net op tijd aanstormende trein in Nederland.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Ik hoor weeral een alcoholslot opduiken....

 • Geert Vaelen

  Ontsla die man, want als die dan per ongeluk niet stopt aan een eindstation, dan heb je een hoop doden. Dronken rijden mag ook niet voor een treinbestuurder. Wie weet hoe dikwijls die al zat achter z'n stuur zat met misschien 100 man op de trein.

 • Diane Van Riet

  Die moet niet gaan solliciteren bij de Efteling...

 • william anthuenis

  Eigenaardig. Als men stations overslaat zou men toch te vroeg moeten aankomen in plaats van te laat?