Dronken kapitein ramt vrachtschip tegen bekende Zuid-Koreaanse brug

Yonhap
Een Russisch vrachtschip heeft op spectaculaire wijze de Gwangan-brug in de Zuid-Koreaanse kuststad Busan geramd. Op videobeelden van het persbureau Yonhap is te zien hoe de bovenbouw van het containerschip vandaag in aanvaring kwam met de brugstructuur. Er vielen geen gewonden.

De kapitein zou naar verluidt vluchtmisdrijf hebben willen plegen. De kustwacht voerde een alcoholcontrole uit en stelde een alcoholintoxicatie van 0,86 promille vast. Vanaf 0,3 promille is het naar Zuid-Koreaans recht verboden om een schip te besturen. Het vrachtschip zou onderweg zijn geweest naar het Russische Vladivostok.

De Gwangan-brug strekt zich uit over 7,4 kilometer en staat in Busan, de op één na grootste stad van Zuid-Korea. Vooral 's nachts is het vanwege zijn spectaculaire verlichting een populaire toeristische trekpleister.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    Die moet toch echt blind zijn want 0,86,daar ben je ietwat aangeschoten van.Zie dat hoogteverschil...

  • Lander Colemont

    Vluchtmisdrijf... vanuit een vrachtschip

  • Febe Chapin

    Dronken & Russen = hetzelfde betekenis.. altijd een plezier op dashcams en andere video's. Zolang ze maar van mij wegblijven in hotels..