Dronken Belgische bestuurder rijdt in verkeerde richting door Sluiskiltunnel in Zeeuws-Vlaanderen

De Sluiskiltunnel, de tunnel onder het kanaal van Gent naar Terneuzen.
ANP De Sluiskiltunnel, de tunnel onder het kanaal van Gent naar Terneuzen.
Een 36-jarige Belg is gisteravond in Zeeuws-Vlaanderen aangehouden, omdat hij stomdronken, zonder rijbewijs, in een gestolen auto, op de verkeerde rijbaan door de Sluiskiltunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen reed. Dit hebben de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en Omroep Zeeland gemeld. De man moet voor de rechter verschijnen.

Agenten troffen na een tip van een getuige de spookrijder even voor 23.30 uur aan in de Sluiskiltunnel, in de richting van de Westerscheldetunnel. De inwoner uit Eine bleek bijna vier keer meer te hebben gedronken dan is toegestaan, hij blies 800 ug/l. Ook stelden de agenten vast dat de inmiddels zwaar beschadigde auto even tevoren in België was gestolen, de rechterband was verdwenen.

De eigenaresse zal volgens de politie aangifte van diefstal doen. Na een overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat de man een dagvaarding krijgt en dat hij zich moet verantwoorden voor de rechter. De auto is weggetakeld en de Belg is vervolgens vrijgelaten. Hoe hij thuis is gekomen, heeft de politie niet bekendgemaakt, aldus nog de PZC.

De ingang van de Sluiskiltunnel
ANP De ingang van de Sluiskiltunnel2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Verstrepen

    En rijdt weer rustig rond zonder rijbewijs noch verzekering en betalen fluit maar naar je centen in zulke gevallen.

  • Germain Van Deursen

    " De belg is terug vrij gelaten ! " En waarom ? Steek hem binnen tot alle schade vergoed is ! Heeft hij geen geld laat hem er voor werken ! Of hebben ze daar geen werk in het gevang misschien ?