Exclusief voor abonnees

Drones, kogelvrije vesten: deze huisvaders vormen een buurtwacht waarop de politie jaloers kan zijn

Burgerwacht Nederbetuwe
Foto Raphael Drent Burgerwacht Nederbetuwe
Een onorthodoxe burgerwacht in het Nederlandse Nederbetuwe jaagt op criminelen. Vijftig inwoners springen er in het gat dat de politie heeft achtergelaten op het platteland. Menig agent zal jaloers zijn op de uitrusting van de mannen. Het is niet het zoveelste attentie buurtpreventiegroepje waar het tegenwoordig van wemelt. Deze club gaat veel verder. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris delanghe

  Deze toestanden zullen we straks ook kennen in Belgie. Alleen pakken ze in Nederland sneller en vastberadener de koe bij de horens.

 • willem merken

  Het respect voor iedereen is weg, politie doet zijn best, justitie in zijn toren om voor zichzelf te zorgen, politici voor de postjes,

 • Kris Verbeek

  Mijn dochter woont hartje Antwerpen. In haar buurt wordt er vaak gepatrouilleerd door de politie. Ik geef toe dat zij reeds 3 keer (gedurende de 20 jaar dat zij er woont) gevraagt heeft aan een patrouille om har naar huis te begeleiden omdat ze achtervolgt werd door iemand die zij niet kende. Steeds is die patrouille mee tot aan haar voordeur gegaan. Zij is de politie daarvoor zeer dankbaar. Maar als het een prive militia betreft, hoe kan je zeker zijn dat je ze kan vertrouwen ?

 • Kris Verbeek

  Zeer slecht idee. Ik zou me er niet veiliger doir voelen.

 • Rik Wouters

  Als een burgemeester eens achter zijn politie staat en hen middelen geeft, wordt die aangepakt door links, groen die partij kiezen voor de gangsters