Drone van toeristen beschadigt kathedraal Milaan

AFP
De beroemde Duomo van Milaan is beschadigd door een drone van drie Koreaanse toeristen, die coole luchtbeelden van de 45 meter hoge kathedraal wilden schieten.

Vorige week kreeg de iconische kathedraal nog het bezoek van Michelle Obama en haar dochters Sasha en Malia, maar gisteren kwamen er ongenode gasten een kijkje nemen. Drie Koreaanse mannen van 42, 39 en 35 bestuurden een drone die beelden moest maken van de kathedraal van Milaan. De camera cirkelde rond het dak en trok de aandacht van de opzichters die de politie verwittigde. Toen die ter plaatse kwam, ging het fout.

Kleine Madonna
De drie verloren de controle over het vliegtoestel dat crashte tegen een constructiekabel op het dak van de gotische kathedraal. Vlak bij het beroemde gouden standbeeld van de kleine Madonna die op de hoogste toren van het historische bouwwerk prijkt. De kabel kwam los maar het beeld werd gelukkig niet geraakt.

Il Duomo is het vijfde hoogste kathedraal ter wereld. Het nam meer dan zes eeuwen in beslag om ze te bouwen.

Presentatie
Het is niet duidelijk wat er nu met de Koreanen zal gebeuren. Ze werden opgepakt en ondervraagd door de politie. Ze bleken in Milaan te zijn om een presentatie te geven in het Koreaanse paviljoen van de Expo. Ze hadden geenszins de bedoeling de kathedraal te beschadigen maar wilden enkel wat mooie luchtplaatjes schieten.

Sasha, Malia en Michelle Obama brachten vorige week nog een bezoekje aan Il Duomo.
AP Sasha, Malia en Michelle Obama brachten vorige week nog een bezoekje aan Il Duomo.