Drone-aanval Saoedi-Arabië: VS zullen extra troepen naar regio sturen

Illustratiebeeld.
EPA Illustratiebeeld.
De Verenigde Staten gaan op vraag van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten extra troepen naar de regio sturen na de aanvallen tegen Saoedische olie-installaties. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper gezegd.

Het precieze aantal troepen of extra uitrusting ligt nog niet vast, maar het zou gaan om een “gematigde” inzet, geen duizenden, aldus generaal Joe Dunford tijdens een persconferentie in het Pentagon. De troepen zullen voornamelijk "defensief” worden ingezet, aldus het Pentagon.

Volgens verschillende media twijfelt President Trump nog over direct militair ingrijpen tegen Iran. De VS houdt dat land verantwoordelijk voor de aanval op de Saoedische olie-installaties. De aanval zorgde voor grote onrust op de energiemarkten en werd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo een “oorlogsdaad” genoemd. Trump liet vrijdag in het Witte Huis weten dat hij op ieder moment opdracht kan geven tot een vergeldingsaanval, maar dat zijn terughoudendheid juist als een teken van kracht moet worden gezien. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerwin Deforche

  Belachelijk saoudis kunnen gewoon stoppen met houthis aantevallen dan zullen die ook stoppen

 • hamdaoui tarik

  Hahaha trump eerst goed nadenken voor je beslist met die paar Amerikanen die je naar ginder stuurt zul je zeker de oorlog winnen succes.

 • Rudy Van Schelvergem

  Tom Iran maar ook Saoudi Arabië zijn al jaren de onruststokers in heel de regio. Deze twee landen haten elkaar al jaren en steunen vele terroristische organisaties. Saoudi Arabië is wel bondgenoot van het westen. Sjiieten en soennieten zullen nooit vrede met elkaar hebben. En Rusland en China zijn nog erger dan de VS .

 • Jacques-Philippe Leclerc

  Didier BRIGLIA; "ongelooflijk,dat diene amerikaan stopt met hun overal te moeien"? Amerika is het enigste land die iets tegen Iran kan doen. De EU kan niets anders doen dan hun handen gaan wringen, en de andere kant opkijken. Wees dankbaar, zeer dankbaar, dat er een land zoals Amerika bestaat...

 • jan wuyts

  Dat we allen rustig op beide oortjes slapen vadertje Trump weet wel wat ie doet !!!