Driekwart minder vluchten in Europese luchtruim vanwege coronacrisis

Photo News
Het vliegverkeer in Europa daalt gestaag door de coronacrisis. De Europese luchtverkeersleider Eurocontrol begeleidde maandag maar 6.837 vluchten door zijn luchtruim, minder dan een kwart van het aantal op een vergelijkbare dag vorig jaar.

De terugval bedroeg 75,9 procent, zo meldde Eurocontrol-topman Eamonn Brennan dinsdag op Twitter. De kloof met een jaar geleden wordt steeds groter. Begin maart was het verschil nog maar 1 procent, sinds 18 maart ligt het aantal door Eurocontrol gecontroleerde vluchten meer dan de helft lager dan op een vergelijkbare dag vorig jaar.

Vrachtvluchten nagenoeg op hetzelfde niveau

De daling komt volledig op het conto van de passagiersvliegtuigen. Het aantal vrachtvluchten lag de voorbije dagen op nagenoeg hetzelfde niveau als een jaar geleden, zo meldde Brennan in een volgende tweet. 

De passagiersluchtvaart is een van de zwaarst getroffen sectoren door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Tal van landen hebben reisbeperkingen en vliegverboden ingesteld, waardoor er veel minder gevlogen kan worden en de vraag naar tickets flink is opgedroogd.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet devlieger

  Nu moeten al die klimaatfanatiekers toch wel dolblij zijn. Maar wacht ... zij gaan gedurende hun vakanties ook met het vliegtuig weg - nu kunnen ze eens nadenken over hoe het zou zijn als al hun klimaateisen uitkomen.

 • emiel wouters

  Toch een positief punt aan corona, de lucht is veel beter. Zo'n blauwe hemel hebben wij nog niet veel gezien. En het water is terug doorschijnend. De voer in Bertem en Egenhoven zag altijd grijs, en nu zoals de kanalen van Venetië zo doorschijnend als iets. En dat hier heeft niemand in al die jaren gekund. Alleen dank zij het CORONA, waarvoor dank.

 • Cynthia De pannemaeker

  Wanneer worden de vlieghavens gesloten ze blijven maar vliegen op die mannier blijft de besmetting gevaar terwijl wij boetes krijgen stop die vlugten nu

 • Edmond Dillien

  En hoe zit het nu met de luchtvervuiling, stukken beter denk ik.