Driejarig jongetje alleen achtergelaten aan Amerikaanse grens met Mexico

Archiefbeeld: een kind uit Honduras in een opvangcenter nadat het de grens naar de VS overstak.
AFP Archiefbeeld: een kind uit Honduras in een opvangcenter nadat het de grens naar de VS overstak.
De Amerikaanse douane heeft aan de grens met Mexico gisteren een driejarig jongetje aangetroffen. Het kind was helemaal alleen. Volgens de douanebeambten werd de jongen "achtergelaten door smokkelaars". Het kind kan zich gezien zijn leeftijd nog niet goed uitdrukken, maar op zijn schoenen stonden zijn naam en telefoonnummer geschreven, verklaarden de grenswachters in een communiqué.

De jongen werd in de vroege ochtend gevonden nadat patrouillerende agenten ter hoogte van Brownsville, in het zuiden van Texas, aan de grens enkele mensen te voet hadden opgemerkt. "Toen ze de groep wilden onderscheppen, vluchtten de immigranten verspreid weg" in een maisveld. Bij het doorzoeken van het gebladerte troffen de agenten de peuter huilend aan.

Het kind werd door artsen onderzocht en in goede gezondheid bevonden. De grenswachters hebben zich de hele dag over hem ontfermd. De jongen zal nu worden toevertrouwd aan medewerkers van het ministerie van Gezondheid, dat niet-begeleide migrantenkinderen opvangt. Tot hiertoe draaiden alle pogingen om de ouders van het jongetje te contacteren op niets uit.

De Verenigde Staten zagen zich de afgelopen maanden geconfronteerd met een groeiend aantal immigranten uit Zuid-Amerika. Die reizen steeds vaker in groep en in familie. De Amerikaanse president Donald Trump heeft van de strijd tegen illegale immigratie een speerpunt van zijn beleid gemaakt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Verstrepen

    Kinderen zijn de nieuwe pasmunt om illegaliteit te legaliseren.

  • Nawara nawashi

    Wat bezielt mensen toch. Blijf in je geboorte land en maak daar er het beste van. Neen nog liever hun kinderen achterlaten. Man man...wat een rotte wereld.