Driehonderd reizigers slapen op veldbedden op Eindhoven Airport

ANP
Naar schatting driehonderd gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op Eindhoven Airport. Het vliegverkeer daar was gisterenavond stilgelegd door dichte mist.

Andere reizigers konden worden ondergebracht in hotels in de buurt of werden per bus naar andere luchthavens vervoerd, vanwaar ze konden vertrekken. Veel passagiers zijn ook weer naar huis gereden. Circa vijftig vluchten moesten gisteren worden geannuleerd. 

Volgens een woordvoerster van de luchthaven wordt het vliegverkeer deze ochtend volgens schema hervat. Ook zullen uitgestelde vluchten in de loop van vandaag vertrekken. Met twaalf vluchten van Transavia, Wizz Air en Ryanair hoopt Eindhoven Airport vandaag een inhaalslag te maken voor de gestrande reizigers. De extra vluchten worden ingepast in het vluchtschema, aldus een woordvoerster. “Het weer is goed en we verwachten dat alle vluchten vandaag gewoon doorgaan”, zegt de woordvoerster.

De afgelopen tijd kampte het vliegveld vaker met problemen door mist. Dinsdagochtend lag het vliegverkeer erdoor plat en begin december was dat ook al meerdere keren het geval.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.