Drie winkelbedienden beschuldigd van doodslag na overlijden winkeldief

Randall Eugene Toko, Crucelis Nunez en Nathan Allen Higgins verschijnen morgen voor de rechter op beschuldiging van doodslag.
kos Randall Eugene Toko, Crucelis Nunez en Nathan Allen Higgins verschijnen morgen voor de rechter op beschuldiging van doodslag.
Drie bedienden van een supermarkt in Florida moeten zich morgen verantwoorden voor de dood van een winkeldief. Kenneth Wisham trachtte met een winkelkarretje vol dvd's de Walmart in Lakeland te verlaten waarop het trio ingreep met de dood van de man tot gevolg, meldt nieuwszender NBC.

Toen het trio Wisham aansprak, liep hij de winkel uit. Ver kwam hij niet en hij werd door Nathan Higgins (35), Crucelis Nunez (23) en Randall Toko (58) tegen de grond gedrukt nadat hij gestruikeld was. Volgens een getuigen sprong Crucelis Nunez op de rug van Wisham en sloeg ze de man een paar keer. Een collega van haar hield een knie op de rug van de man en de derde hield de winkeldief vast bij zijn enkels. Allen Higgins verklaarde de politie dat hij Wisham hoorde smeken om hem te laten lopen en liet toen de enkels van de man los. Nunez verklaarde op haar beurt dat ze Wisham hoorde roepen dat hij in ademnood verkeerde. Nog voor de politie bij de supermarkt arriveerde, deden bedienden een poging om Wisham te reanimeren. Een agent nam over en gebruikte ook een defibrilator. Wisham werd daarna in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht in Lakeland waar hij twaalf uur na zijn aankomst bezweken is.

De drie werknemers van de supermarkt werden vorige week opgepakt. Uit het rapport van de lijkschouwer bleek dat Wisham gewurgd werd en dat de man ook vijftien gebroken ribben had. Het drietal moet morgen voor de eerste keer voor de rechter verschijnen op beschuldiging van doodslag. De advocaat van Higgins liet alvast weten dat zijn cliënt onschuldig zal pleiten. NBC News kon de raadsmannen van de twee andere beschuldigden niet bereiken. Charles Crowson, communicatieman van Walmart maakte duidelijk dat het trio geschorst is en dat de Walmart zich over het incident zal buigen. "We zijn met onze gedachten bij iedereen die betrokken is in deze zaak. We blijven nauw samenwerken met de politiediensten zoals reeds bij aanvang van de zaak het geval was. We zullen ons ook beraden over de toekomst van de drie werknemers", luidt het. Wisham was een inwoner van Lakeland, een stad in de buurt van Tampa.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels