Drie vrouwen neergestoken in Neurenberg

De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats en de politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde dader gaat.
Thinkstock De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats en de politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde dader gaat.
In de Duitse stad Neurenberg zijn gisterenavond in een paar uur tijd op straat drie vrouwen neergestoken. De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats in de wijk Sankt Johannis in het noordoosten van de stad. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde dader gaat.

Een 56-jarige vrouw liep op de Kirchenweg in de richting van de Johannissstrasse toen ze plotseling door een onbekende man in het bovenlichaam werd gestoken. Vervolgens vluchtte de schuldige in de richting van de Friedrich-Ebert-Platz. De politie doorzocht de buurt, maar kon de dader niet vinden. De hulpdiensten brachten de zwaargewonde vrouw naar het ziekenhuis, waar de artsen haar onmiddellijk opereerden.

Rond 23.00 uur stak een man kort na elkaar met een mes in op een vrouw van 26 jaar. Ze was op weg naar huis. Opnieuw nam de schuldige de benen. Niet veel later verwondde een man in de Arndstrasse ook een 34-jarige vrouw. Net zoals het 56-jarige slachtoffer, raakten ook deze vrouwen zwaargewond en werden ze met spoed geopereerd in het ziekenhuis. Volgens de Duitse nieuwssite Focus verkeren twee slachtoffers momenteel nog in levensgevaar.

Onduidelijkheid

Volgens de politie gaven de vrouwen niet helemaal dezelfde beschrijving van hun aanvaller. De gezochte verdachte zou tussen 25 en 30 jaar oud zijn. Hij droeg volgens de vrouwen een oranje trainingsbroek en is 1,75 à 1,80 meter groot. Een slachtoffer vertelde dat hij een zwarte jas aanhad, volgens een andere vrouw droeg hij een blauwe jas. De speurders kunnen voorlopig nog geen uitsluitsel geven dat het om dezelfde dader gaat, maar de kans is reëel, zo meldde de politie gisterenavond. 

De politie zocht afgelopen nacht met honden en helikopters naar de mogelijke dader(s). Verschillende personen werden gecontroleerd, maar voorlopig werd niemand aangehouden. Ook vandaag gaat de klopjacht op de dader(s) verder. Een politiewoordvoerder zei tegen persbureau AFP dat ze er niet vanuit gaan “dat het een terroristische daad betreft”. 

Het onderzoeksteam hoopt de vrouwen vandaag verder te kunnen ondervragen om zo verdere aanwijzingen te hebben naar de dader(s). Ook de buurtbewoners zullen ondervraagd worden. De politie roept de inwoners van Neurenberg op om voorzichtig te zijn. “De dader kan gewapend zijn”, klinkt het. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • annette grondelle

  Oh, geen terrorristische daad? Nou, dan zijn de vrouwen minder gewond zeker. Ik vind die verschillende benamingen onzin, het is gewoon moord of in dit geval poging tot moord en het is vreselijk.

 • Marc VAN ZOOM

  Eventjes wachten want de d1der zal weer gekend zijn bij het gerecht etc....

 • Ruud Kroon

  25-30 jaar oud en 1.75-1.80 meter groot, zijn er meer details bekend zodat er een signalement opgemaakt kan worden?

 • Dirk Sonck

  De zotten komen weer naar buiten.

 • jeroen de rijck

  De kerstperiode is in het land en uitschot moet zich laten gelden , dringende opkuis nodig .