Drie VN-hulpverleners omgekomen bij vuurgevecht in Zuid-Soedan

De VN in Zuid-Soedan, archiefbeeld ter illustratie.
AP De VN in Zuid-Soedan, archiefbeeld ter illustratie.
Drie hulpverleners van de Verenigde Naties zijn omgekomen bij gevechten tussen gewapende groeperingen in Zuid-Soedan. Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vandaag gemeld. De IOM heeft het incident ten strengste veroordeeld.

Een vrouwelijke en twee mannelijke hulpverleners kwamen zondag tussen twee vuren terecht tijdens confrontaties in Morobo County in de regio Central Equatoria, meldt de organisatie. Twee andere vrijwilligers raakten gewond, van wie één door een geweerschot. Zij bleven buiten levensgevaar, deelde Jean-Philippe Chauzy, het hoofd van IOM in Zuid-Soedan, mee. 

Ontvoerd

Tijdens de aanval werden ook een vrouwelijke medewerker en de 4-jarige zoon van de overleden vrouwelijke hulpverlener ontvoerd, aldus Chauzy. Het is niet bekend waar zij zich bevinden.

De vrijwilligers waren bij een screening op ebola aan het helpen in grensgebieden tussen Zuid-Soedan, Oeganda en Congo. Naar aanleiding van het incident heeft IOM de screenings tijdelijk stopgezet op vijf locaties.

Hoewel vijandige partijen in 2015 een vredesakkoord ondertekenden na meer dan twee jaar van burgerconflicten, blijft het land onstabiel en breken er geregeld conflicten uit tussen verschillende gewapende groepen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Polutnik Ronald

    Weg blijven daar , iets anders kan ik niet zeggen .

  • Fritz De Pessemier

    Hieruit blijkt eens te meer dat men zich niet moet gaan moeien in dit continent. Voor de VN zal het wel weer een reden zijn om gans de bevolking naar de EU te laten komen tegen de wil van de EU onderdanen in.