Drie vermiste kajakkers dood teruggevonden in Franse baai, jongen van 15 overleeft

Een illustratiebeeld.
ShutterStock Een illustratiebeeld.
In de baai van de Somme, in het noordwesten van Frankrijk, zijn de lichamen van drie kajakkers gevonden. Een vierde - een jongen van 15 jaar - was nog in leven en is zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de publieke radiozender France Bleu.

De vier, allemaal lid van een kajakvereniging in Saint-Valéry-sur-Somme, werden zaterdagavond als vermist opgegeven. Ze waren met een groep van 8 personen gaan kajakken op zee, maar hadden zich afgesplitst omdat ze een andere route wilden nemen. Het groepje had aan het eind van de middag op de bestemming moeten arriveren, maar kwam niet aan. Daarop werd een zoektocht op touw gezet.


Alle slachtoffers werden gevonden bij Le Crotoy. De eerste twee rond middernacht, een derde rond 4 uur zondagmorgen. De doden zijn twee mannen van 46 en 47 jaar en een vrouw van 58. Het nog levende slachtoffer is een jongen van 15. Wat er is gebeurd is nog niet duidelijk. (lees hieronder verder)

Volgens de burgemeester van Crotoy waren de weersomstandigheden in de baai zaterdagavond mild, maar zijn de stromingen er vaak verraderlijk. De slachtoffers waren mensen uit de streek en ervaren kajakkers.

Het drama gebeurde in Le Crotoy.
ShutterStock Het drama gebeurde in Le Crotoy.