Drie Turkse soldaten gedood in noorden van Syrië tijdens militaire operatie

AP
Tijdens de militaire operatie in het noorden van Syrië zijn drie Turkse soldaten om het leven gekomen. Dat maakte het Turkse leger bekend. De Olijftak-operatie is gericht tegen de Koerdische YPG-militie. Ankara beschouwt de groep als terroristisch.

Een soldaat kwam om in schermutselingen met Koerdische strijders. Een andere liet het leven in een aanval in de Turkse grensprovincie Kilis, aldus het leger in een eerste persbericht. In een tweede stond dat nog een derde soldaat om het leven kwam en een andere gewond raakte in het noordoosten van Afrin, toen een Turkse tank werd aangevallen.

Met de operatie wil Ankara de YPG uit het Syrische Afrin verjagen. Volgens Turkije is de militie de tak van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in Syrië. Die partij is als "terroristisch" bestempeld door Turkije en zijn westerse bondgenoten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.