Drie toeristen dood in Alaskaans meer na ongeluk met rubberen kano

Een kanotocht op Valdez Glacier Lake.
Shutterstock Een kanotocht op Valdez Glacier Lake.
In een ijskoud meer in Alaska zijn gisteren de lichamen van drie toeristen gevonden. Het gaat om een man en vrouw van 67 en een man van 62. Volgens mediaberichten gaat het om Duitsers, maar de Duitse overheid kan die informatie voorlopig niet bevestigen. 

Ook de rubberboot van het drietal is teruggevonden. De twee 67-jarigen waren als koppel op vakantie. Zij werden door mensen in een andere kano in het water teruggevonden. Het lichaam van de derde man werd aangetroffen op een ijsschots.

Het meer, onderdeel van de Valdez-gletsjer, staat bekend om zijn mooie uitzichten, omdat er op het water grote ijsschotsen drijven. Kanoën op het meer is dan ook populair, maar niet zonder gevaar. Bijna alle tochten worden gedaan met een gids, maar het is niet verboden om zelf op pad te gaan.

Onderzoekers in Alaska hebben wel een vermoeden over de doodsoorzaak van het drietal. Door hogere temperaturen zijn veel ijsschotsen aan het afbrokkelen, waardoor er zowel deels boven als onder het water grote stukken ijs drijven. Als je niet weet waar dit het geval is, kan de kano omslaan, waarna het moeilijk is om weer uit het ijskoude water te komen. 

Een kano op Valdez Glacier Lake.
Shutterstock Een kano op Valdez Glacier Lake.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.