Drie tegenstanders voor Rwandese president Kagame tijdens verkiezingen

Paul Kagame
UNKNOWN Paul Kagame
De Rwandese president Paul Kagame zal tijdens de presidentsverkiezingen op 9 augustus drie tegenstanders hebben. Onder hen bevinden zich twee voormalige ministers. Dat meldt de Rwandese verkiezingscommissie.

Kagame, kandidaat van de voormalige rebellengroep Front patriotique rwandais (FPR) die nu aan de macht is, geldt als de favoriet van de verkiezingen.
 
Een van de andere presidentskandidaten is de voormalige minister van Gezondheid Jean Damascène Ntawukuriryayo, kandidaat voor de sociaal-democratische partij PSD. De liberale partij PL gooit de vicevoorzitter van de Senaat, Prosper Higiro, tevens voormalig minister van Handel, in de strijd. Op de verkiezingslijst bevindt zich één vrouw, namelijk senatrice Alvera Mukabaramba, lid van Parti du progrès et de la concorde (PPC), opgericht in 2003.
 
Bij de eerste presidentsverkiezingen na de genocide, in 2003, werd Kagame gesteund door zowel PL als PSD. Mukabaramba trok zich later terug uit de strijd en riep op om te stemmen voor Kagame. (belga/kve)