Drie skiërs dood teruggevonden in Franse Alpen

Faye Pynaert
In de Franse Alpen zijn drie skiërs dood teruggevonden. De slachtoffers waren sinds gisteren vermist. Ze kwamen bij twee verschillende incidenten in het departement Isère om het leven, zo melden de plaatselijke autoriteiten.

Twee van de drie slachtoffers waren gisteren vertrokken voor een skitocht in de buurt van de Grand Som. Toen ze om 20 uur 's avonds nog niet terug waren, verwittigden ongeruste familieleden de hulpdiensten. De wagen van de twee werd op een parkeerterrein teruggevonden en er werd de hele nacht door naar het duo gezocht. 

De zoektocht werd vandaag met behulp van onder andere een helikopter verdergzet. In de vroege namiddag werden de levenloze lichamen van de slachtoffers op de zuidflank van de Grand Som gevonden. De twee zouden door een lawine zijn verrast.

Derde slachtoffer

Een derde skiër was gisteren rond de middag alleen vertrokken in de buurt van de Dent de Crolles, een bergtop aan de oostelijke flank van de Chartreuse. Zijn vriendin belde gisterenavond de hulpdiensten omdat ze zich zorgen maakte. Het lichaam van de 47-jarige man werd deze ochtend gevonden. Vermoedelijk werd ook hij door een sneeuwmassa meegesleurd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nick de Anno

    Laat Weyts het niet horen of hij gaat examens invoeren en duurder maken!

  • Max Swinnen

    Wij zijn ook de grootste !!! Op gebied van winter en zomer tourisme !!!