Drie Russische journalisten gedood in Centraal-Afrikaanse Republiek

Hoofdstad Banganui van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie Russische journalisten gedood in Dekoa, op zo'n 200 kilometer afstand van de hoofdstad. Volgens het Russische persbureau Interfax werkte het drietal aan een documentaire over soldaten.
REUTERS Hoofdstad Banganui van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie Russische journalisten gedood in Dekoa, op zo'n 200 kilometer afstand van de hoofdstad. Volgens het Russische persbureau Interfax werkte het drietal aan een documentaire over soldaten.
In de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben onbekenden in de nacht van maandag op dinsdag drie Russische journalisten gedood. Dat melden zowel de lokale als de Russische autoriteiten. De lichamen werden gevonden in Dekoa, in het centrum van het land op ruim 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangui.

De drie Russen werden volgens de minister van Informatie van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Angel Maxime Kazagui, door gewapende mannen omgebracht. Over hun identiteit geeft hij geen verdere informatie.

Volgens het Russische persbureau Interfax werkte het drietal aan een documentaire over soldaten. Sinds vorig jaar leiden Russische militairen er lokale troepen op.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • diane colman

    Poetin zal wel reageren...

  • Daan Roos

    Deden onderzoek naar de privé milities aldaar!