Drie raketten neergekomen op Amerikaanse ambassade in Bagdad

De Amerikaanse ambassade in Bagdad, Irak (archiefbeeld).
AP De Amerikaanse ambassade in Bagdad, Irak (archiefbeeld).
Onbekenden hebben vandaag vijf raketten afgevuurd op de zogenoemde Groene Zone in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Drie ervan troffen de Amerikaanse ambassade in de zwaar beveiligde wijk, waar veel ambassades en overheidsgebouwen staan.

De voorbije maanden werden regelmatig raketten afgevuurd in de richting van de sterk beveiligde groene zone in Bagdad, maar het is de eerste keer dat de Amerikaanse ambassade rechtstreeks geraakt wordt. Volgens een veiligheidsbron is een raket ingeslagen op een eetgelegenheid, behorend tot de Amerikaanse missie. Zeker een persoon op de ambassade zou gewond geraakt zijn.

De Verenigde Staten hebben Irak opgeroepen om beter voor de veiligheid te zorgen. “Sinds september zijn er veertien aanvallen geweest van Iran en aan Iran gelieerde milities op Amerikanen in Irak. We vragen Irak om hun verplichtingen na te komen.” De diplomatieke missie is de laatste maanden regelmatig het doelwit van raketten. Maar vandaag was het de eerste keer dat de ambassade zelf geraakt werd.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eddie deleener

  Trump laat de jongens terug naar huis komen, dat ze het onder elkaar uitvechten, kan nog jaaaaaaaren duren. Het is het allemaal nie waard

 • paul lemmens

  Belgen hebben weer geluk , vroeger vertegenwoordigden zij de ambassade van de US in de Belgische. Zo wie zo heeft geen enkel volk het recht zich te bemoeien met interne aangelegenheden en zeker niet tot het doden van personen op buitenlands grondgebied

 • Peter Janssens

  De Irakezen zijn die buitenlandse troepen beu , 2500000 mensen zijn in Bagdad op straat gekomen om te vragen dat de buitenlandse bezetting stopt !

 • Frans Dedokker

  Onbekenden.. zoals per ongeluk he..

 • willem merken

  1 wie levert dat spul? 2 wat met de lanceerinstallaties? 3 wie betaald dat alles?