Drie pitbulls bijten meisje (9) dood in Detroit

screenshot
In Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, kwam gisteren een negenjarig meisje om het leven bij een aanval van drie honden. Ze vielen Emma Valentina Hernandez rond 16 uur aan, toen ze met haar broer aan het spelen was in een steeg.

Het ging om pitbulls of kruisingen met pitbulls. Ze ontsnapten uit een tuin en renden af op het meisje, dat aan het fietsen was. Omstaanders probeerden haar nog te bevrijden uit de muil van een van de honden.

“Ik nam een baksteen en gooide die recht naar de hond”, vertelt Edward Cruz aan Amerikaanse media. “Ze liepen allemaal weg, en ik bleef bij het meisje om te zien of ze oké was. Ik riep om hulp.” Een vriend van de eigenaars schoot een van de honden dood.

Ziekenhuis

Emma liep zware verwondingen op aan haar hals, vertelt omwonende Deborah Golden. Samen met de vader van het kind probeerde ze het slachtoffer nog te reanimeren. Het meisje werd nog naar een kinderziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Wat het incident nog tragischer maakt, is dat Emma’s vader Armando de eigenaar van de honden eerder al had gewaarschuwd dat zijn hek niet stevig genoeg was om de dieren tegen de houden, meldt het plaatselijke radiostation WWJ.

AP

Aanleiding

Waarom de aanval plaatsvond, is nog onduidelijk. “Het zijn geen kwaadaardige honden”, weet Cruz. “Het zijn echt lieve en zachtaardige honden, ik weet niet wat hen bezielde.”

De eigenaar van de pitbulls, een 33-jarige man, werd opgepakt, en ook de twee overgebleven honden zitten opgesloten. De familie van Emma Valentina Hernandez heeft een crowdfundingpagina opgezet om geld in te zamelen voor haar begrafenis.

AP29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kasandra Wichman

  Ja, een hond is nu eenmaal een levens wezen met een eigen instinct. Net als wij mensen. En een hond kan fantastisch luisteren maar heel soms wint het instinct het van de baas. En dan kan je nog zon goede eigenaar zijn. Als je het even niet ziet ben je te laat met ingrijpen en kunnen dit soort dingen gebeuren. En wij vinden dat allemaal maar gewoon prima. Er vallen jaarlijks zoveel zwaar gewonden door dit soort honden. Ik ben er daar ook 1 van. En dat gun je werkelijk niemand.

 • Filips Crombez

  Ik heb ook zo een hond en lief en sociaal. De opvoeding dit is het probleem.

 • Petra Hoefsmit

  Het ligt aan de baasjes punt. In 99% van de gevallen is de baas de schuld. Gebrek aan opvoeding, mishandeling van de dieren maar vooral en dat is de grootste oorzaak NIET VOLDOENDE BEWEGING. De honden die nooit naar buiten gaan of kleine rondjes van 15 krijgen een ophoping van energie en frustratie wat er uit moet. Daardoor krijg je probleem gedrag. Vooral dit soort honden, het zijn zeer sterke rassen met high level energie dat ontladen moet worden. Dus schuld ligt bij baas.

 • Kelly De Troyer

  Breng, wat voor een belachelijke redenering is dit! Er gebeuren meer ongevallen met labradors zogezegd de familiehond! Het ligt aan de baasjes die hun honden niet goed opvoeden. Een hond is als een kind... vele honden worden trouwens agressief door hele dagen alleen thuis opgesloten te zitten. Mss moeten mensen met zo'n gedachten as jij eens uitdoven...???

 • Robin Leroi

  Aan iedereen die het ras afschrijft. Elke hond kan bijten. Het ligt niet aan de honden maar aan de baasjes! Ik heb 1 Amerikaanse Stafford en 1 mix Stafford met mastiff. Alle 2 lopen los bij mijn pasgeboren kind. Gebrek aan opvoeding is de oorzaak ✌️