Drie op de tien vluchten Air France dinsdag geschrapt door staking

AP
De Franse luchtvaartmaatschappij Air France verwacht dinsdag 70 procent van haar vluchten te kunnen uitvoeren. Elf vakbonden organiseren dan de achtste actiedag in het kader van de loononderhandelingen. De bonden eisen een loonsverhoging van 6 procent voor al het personeel. 

De langeafstandsvluchten zullen het zwaarst getroffen zijn: 55 procent ervan zou dinsdag worden uitgevoerd. 

Voorts zou 65 procent van de vluchten op middellange afstand van en naar de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle kunnen plaatsvinden, net als 80 procent van de korteafstandsvluchten vanop de Parijse luchthaven Orly en de regionale luchthavens van de maatschappij. 

Het aantal stakers gaat volgens Air France wel omlaag. Zo zou 29,6 procent van de piloten dinsdag actievoeren (tegen 36,3 procent vorige woensdag), 20,4 procent van de stewardessen en stewards (21,6 procent) en 12,4 procent van het grondpersoneel (15,1 procent).

Onderhandelingen

Directie en vakbonden gingen maandagochtend opnieuw rond de tafel zitten voor onderhandelingen. De bonden behielden wel de geplande stakingen van dinsdag, woensdag, en 23 en 24 april. 

De directie is het niet eens met de vakbondseis van 6 procent opslag in 2018. Ze stelde in ruil voor de lonen dit jaar met 2 procent te verhogen en met nog eens 3,6 procent in de periode 2019-2021.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natalia Zafirova

    En wat met ons geld de reizigers zelf? Nieuw hotel eten telefoon kosten? We hebben 1 ticket gekregen zonder bagage en de anderre persoon moeten we zelf regelen? Dit kan niet!!!