Drie Nederlandse toeristen verongelukt met autobus in Portugal

EPA
Zeker drie Nederlandse toeristen zijn om het leven gekomen op vakantie in Portugal. Ze zaten in een bus die kort na middernacht verongelukte op een snelweg in de Algarve. Er vielen 26 gewonden, van wie drie er ernstig aan toe zijn. Elf gewonden zijn inmiddels uit het ziekenhuis. In de bus zat een kind van drie.

Waarschijnlijk is de chauffeur van de bus onwel geworden. "We weten dat nog niet zeker, maar het is wel het vermoeden. We zijn dit nog aan het onderzoeken'', aldus een woordvoerster van reisorganisatie TUI. De chauffeur is een van de gewonden.

In de bus zaten 34 gasten van Arke en Holland International, dochterbedrijven van TUI Nederland. Het ongeluk gebeurde op de snelweg A22, vanaf de luchthaven Faro richting Portimao.

Ruim 120 hulpverleners zijn betrokken bij de hulp aan de slachtoffers. Er zijn ongeveer vijftig voertuigen en twee helikopters ingezet. Op de plek van het ongeval staat een noodhospitaal in een gele tent. Daar worden slachtoffers behandeld. Ook is er een psychologisch hulpteam ingezet.

EPA
EPA
EPA