Drie mensen ontsnappen op spectaculaire wijze uit gesloten opvangcentrum: tralies doorgezaagd en met laken uit raam geklommen

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
In een gesloten opvangcentrum in Genève zijn drie mensen ontsnapt. De manier waarop ze dat deden, lijkt recht uit een film te komen. Ze zaagden eerst het traliewerk aan het raam van een cel door en zijn dan met behulp van een laken naar buiten gevlucht. Het alarm ging om een nog onbekende reden niet af. Dat hebben de autoriteiten van Genève bekendgemaakt.

De ontsnapping gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. De voortvluchtigen zijn tussen de 22 en 35 jaar oud en van Marokkaanse en Algerijnse afkomst. Ze zaten sinds enkele weken vast in afwachting van hun uitwijzing.

Volgens de eerste vaststellingen is het traliewerk van een raam van een cel doorgezaagd en de afrastering doorgeknipt en verwrongen. Volgens de lokale autoriteiten zijn de personen met behulp van een laken van de eerste verdieping naar beneden geklommen, om vervolgens over het hek rondom het gebouw te klimmen.

Toen iemand van het personeel donderdag een van de drie ging wekken, stelde hij vast dat hij niet meer in zijn cel was. "Idem voor de andere twee in de cellen ernaast. Ze zitten 's nachts opgesloten binnen de muren van hun afdeling, maar ze kunnen wel uit hun cel", leggen de autoriteiten uit. De onderzoekers sluiten niet uit dat de ontsnapte personen hulp van buitenaf hebben gekregen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Maak die tralies van inox, met een verchroomde bekleding. Daar geraak je niet zomaar door. Is wel duurder om te plaatsen natuurlijk.

 • Julien De Kerpel

  Waarschijnlijk met een versleten zaag zonder tanden , het ijzer was reeds voor de helft doorgeroest !

 • Paul Luyckx

  Zo komen ze nog ruim op tijd aan voor de verkiezingen hier in Belgie of mogen ze helaas voor enkele partijen nog niet mee stemmen.

 • Ruby Robeyns

  En dat doorknippen van de tralies deden ze vast met een nagelschaartje!

 • jacobus Defilippis

  In Geneve die zullen in de kortste keren hier in ons beloofde land zitten hier worden ze toch niet uitgeleverd Theo mag niet van Amnestie International en rechten van de mens