Drie mannen in Iran gearresteerd voor het verkopen van baby’s op Instagram

AP
In Iran zijn drie mannen gearresteerd die naar verluidt baby’s probeerden te verkopen via Instagram. Dat bericht het Iraanse persagentschap ISNA.

Volgens de politie van de hoofdstad Teheran zouden drie baby’s gered zijn van de verdachten. Het zou gaan om een baby van 20 dagen oud en een ander kind van 2 maanden oud. Naar een derde baby is de politie nog op zoek, maar hebben ze wel al kunnen identificeren. 

De baby’s zouden te koop gestaan hebben voor omgerekend 8.400 euro en 10.500 euro. De drie mannen zouden de kinderen gekocht hebben van armere gezinnen in geldnood voor amper 980 euro en 2.000 euro.

Een woordvoerder van Facebook, het moederbedrijf van Instagram, heeft laten weten dat ze de situatie ook aan het onderzoeken zijn. “We laten content niet toe die kan leiden tot de uitbuiting van mensen, inclusief de verkoop van kinderen en illegale adoptie.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.