Drie lichamen teruggevonden na crash van Zuid-Koreaanse helikopter in zee

Een reddingsboot doorzoekt het gebied in de buurt van de Rotsen van Liancourt in de Japanse Zee, waar 31 oktober een helikopter met zeven inzittenden neerstortte tijdens een medische reddingsvlucht.
EPA Een reddingsboot doorzoekt het gebied in de buurt van de Rotsen van Liancourt in de Japanse Zee, waar 31 oktober een helikopter met zeven inzittenden neerstortte tijdens een medische reddingsvlucht.
Reddingswerkers hebben in het water twee lichamen teruggevonden van de inzittenden van een helikopter die is neergestort aan de oostkust van Zuid-Korea. Een derde lichaam werd tot slot in de romp van het toestel gelokaliseerd. Dat melden lokale media vandaag.

De helikopter had net een gewonde visser opgepikt op de betwiste Dokdo-eilanden toen het toestel donderdagavond neerstortte. Waarom het toestel neerstortte, is nog onbekend. Ten tijde van de crash waren zeven mensen aan boord van het toestel. Zuid-Koreaanse kustwachters, brandweerlieden en privéboten startten na de crash direct een zoekactie. Ook het ministerie van Defensie stuurde vliegtuigen en duikers.

De kustwacht kon twee lichamen bergen. Het gaat om twee mannen. "Een van de twee had enkel een legerbroek aan, terwijl de andere een oranje shirt droeg en ook een legerbroek. Dat betekent dat hij een brandweerman is", verklaarde een kustwachter op een persconferentie.

De reddingswerkers konden tot slot nog een derde lichaam lokaliseren in de romp van de helikopter.

Een brokstuk van de helikopter op een foto die werd vrijgegeven door de Zuid-Koreaanse kustwacht.
EPA Een brokstuk van de helikopter op een foto die werd vrijgegeven door de Zuid-Koreaanse kustwacht.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.