Drie kinderen omgekomen nadat schip kapseist op het Kanaal

getty
Ter hoogte van het Franse Agon-Coutainville (departement Manche) is een schip gekapseisd. Drie van de zes opvarenden, kinderen van 7, 9 en 11 jaar oud, overleefden het ongeluk niet, zo zeggen de reddingsdiensten.

Even na 15.30 uur sloeg een getuige alarm nadat een pleziervaartuig was omgeslagen op ongeveer 800 meter van het strand van Passous. De hulpdiensten zetten prompt de grote middelen in, aldus de regionale krant Ouest France.

De drie volwassenen belandden overboord, de drie kinderen zaten in de cabine vast, meldde de regionale krant La Voix du Nord.

Toen de redders zich over de kinderen ontfermden hadden ze een hartstilstand. Reanimatie was niet meer mogelijk, aldus de hulpdiensten. De volwassen opvarenden zijn ongedeerd of licht gewond. De ouders van de twee jongste kinderen zijn de eigenaar van de boot, het kind van 7 was in gezelschap van zijn moeder.

Het parket van Coutances heeft een onderzoek geopend, zegt de maritieme prefectuur. Het onderzoek spitst zich toe op de veiligheidsnormen en de navigatie-omstandighgeden, aldus Ouest France. De krant voegt eraan toe dat er na mechanische pech een golf het schip zou hebben doen kapseizen. Toen het ongeluk zich voordeed, lijkt het weer goed te zijn geweest. Er waren geen waarschuwingen voor de scheepvaart uitgevaardigd. Het schip is verzegeld en bevindt zich in een plaatselijke zeilschool.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Vandebeek

    Sterkte, vreselijk voor de ouders..

  • SVEN SVENSSON

    RIP , zijn ook al 2 weken met de boot weg in Kroatië en je hebt geen ogen genoeg!

  • Isabelle Kerckhove

    Rust zacht lieve kinderen