Drie jonge kinderen en hun ouders sterven in brandende wagen: Australische politie onderzoekt piste van familiedrama

De drie jonge kinderen en hun ouders kwamen om in de brandende wagen. Volgens de moeder zou de vader de brand hebben aangestoken.
EPA De drie jonge kinderen en hun ouders kwamen om in de brandende wagen. Volgens de moeder zou de vader de brand hebben aangestoken.
In Brisbane (oosten van Australië) is een vijfkoppig gezin met drie jonge kinderen omgekomen in een brandende auto. Het voertuig is waarschijnlijk in brand gevlogen bij een familiedrama, melden Australische media op basis van verklaringen van de moeder. De 31-jarige vrouw overleefde aanvankelijk het drama en werd met zeer zware brandwonden opgenomen in het ziekenhuis, maar daar is ze enkele uren later overleden.

De drie kinderen waren tussen drie en zes jaar oud. De feiten speelden zich af in Camp Hill, een buitenwijk van Brisbane waar de familie woonde. Volgens Australische media sprong de moeder nog uit de auto en riep ze dat de man benzine over haar goot. 

De politie is bezig met het onderzoek en wil de these van een familiedrama nog niet bevestigen. Omstreeks 8.30 uur plaatselijke tijd kreeg ze een noodoproep over een brandende wagen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, stond het voertuig al in lichterlaaie. Buren hoorden verschillende explosies.

EPA

De hulpdiensten verzorgden ook een voorbijganger, die probeerde de inzittenden uit de auto te halen. Hij liep brandwonden op in zijn gezicht en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

“Het was een vreselijk zicht... Ik heb al veel leed gezien, maar dit was één van de ergste scènes ooit”, aldus Mark Thompson van de Queensland Police Service.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.