Drie jaar na Panama Papers: speurders houden raids in Duitsland

AFP
Drie jaar na de onthullingen in de zogenaamde Panama Papers hebben speurders in Duitsland invallen gehouden. Documenten toonden aan hoe via belastingparadijzen de fiscus opgelicht werd.

Volgens het parket in Frankfurt waren de raids gericht tegen de residentiële eigendommen van acht welgestelde mensen en elf banken. Ook het kantoor van vier fiscale adviseurs werd geviseerd.

Het gerecht en de fiscus verdenken de individuen ervan via een vroeger bedrijf van Deutsche Bank offshore postbusbedrijven te hebben opgezet en zo belastingen te hebben ontdoken. Deutsche Bank zegt dat het onderzoek zich toespitst op privé-individuen en dus niet de bank zelf. De financiële instelling werkt volledig mee met de aanklagers. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Biesen

    Na 3 jaar zijn de hoge ooms zoals politici en vooraanstaanden al zeker ervan dat alle bewijzen weg zijn en er niets meer gevonden kan worden. Het is niet omdat het gerecht traag werkt, neen, men moet eerst bepaalde mensen tijd geven alles op te ruimen.

  • Jan Verstrepen

    De verkiezingen naderen ze moeten aantonen dat ze 'iets' gedaan hebben.