Drie honden bijten meisje (9) dood, vader reageert: “Ik heb nog alles geprobeerd, ik ben leeg”

n Detroit kwam Emma Hernandez om het leven bij een aanval van drie honden.
AP / RV n Detroit kwam Emma Hernandez om het leven bij een aanval van drie honden.
Armando Hernandez is een gebroken man nadat drie pitbulls zijn dochtertje van negen, Emma, maandag in Detroit hadden doodgebeten. “Ik heb mijn best gedaan, ik heb nog geprobeerd haar te reanimeren en haar te helpen, ik heb alles gedaan wat ik kon”, reageert hij verslagen. “Ze was al heen toen ik bij haar kwam. Ik ben leeg.”

Drama maandag in Detroit. Emma Hernandez was aan het spelen en reed met haar fiets op straat, toen ze plots aangevallen werd door drie pitbulls of kruisingen van pitbulls. Ze overleed later in het hospitaal aan haar zware verwondingen. 

Haar vader Armando had vorige week nog een aanvaring gehad met zijn buurman en eigenaar van de honden omdat hij vond dat de omheining niet sterk genoeg was om de dieren weg van de straat te houden. De eigenaar werd opgepakt maar nog niet aangeklaagd. Een vriend van de man schoot een van de honden dood. De twee andere konden worden gevat en zullen waarschijnlijk een dodelijk spuitje krijgen.

Voor de vader van het slachtoffer treft de eigenaar van de honden schuld. “Hij had dit kunnen voorkomen”, zei hij. “Ik ben er kapot van, ik kan het niet uitleggen. Telkens ik mijn ogen sluit, zie ik mijn babymeisje voor me.”

AP

Ook de politie houdt het baasje verantwoordelijk voor de dood van Emma. “Als je een dier niet in bedwang kan houden, moet je het gewoon niet houden, punt”, zei politiechef James Craig gisteren.

In december 2015 doodden vier pitbulls ook al de vierjarige Xavier Strickland in Detroit. De eigenaar van de honden, Geneke Lyons, werd toen enkele maanden later veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, ook al was hij niet thuis op het moment van de feiten.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katrijn Coessens

  Wij hebben zelf een pitbull in huis, en de vorige was er ook ééntje. Zou nooit een ander ras meer willen. Ongeacht het ras van je hond moet je altijd op je hoede zijn en hem nooit alleen laten met kinderen (wij hebben trouwens 3 kinderen). Deze honden zijn echter niet voor iedereen. Maar dat is een jachthond ook niet. Pitbulls hebben, (zoals elke hond trouwens) een degelijke opvoeding nodig. Pitbulls zijn enorm lief en zeer aanhankelijk ♡

 • Charlotte Houwenhove

  Pitbulls zijn niet gekweekt voor te vechten en zijn zeker geen moordmonsters. Vaak zijn kleine hondenrassen zoals een chiuawa veel agressiever en dat komt doordat ze zo veel worden opgepakt en die beestjes hun dan groot wanen en zo meer macht hebben. Het klopt dat pitbulls worden gebruikt om te vechten, heb je ooit al zo eens een gevecht gezien?? Die pitbulls willen niet vechten maar ze worden zo afgeslagen en mishandeld door de eigenaar dat uiteindelijk ze geen uitweg meer zien.

 • Sandra Haerens

  Peter Vandewalle. Deze honden werden vroeger gehouden als nanny. Waarom? Omdat deze honden een hoge pijngrens hebben en dus perfect samen konden met onstuimige kinderen. Net juist omwille van die eigenschap zijn een paar 'nette' mensen deze honden beginnen gebruiken voor hondengevechten. En nee, het bijten wordt er niet ingekweekt. Hoe ging de eigenaar met zijn honden om? Wat was er net gebeurd voordat de honden uitbraken? ... Ik was er niet bij, dus ik kan het niet zeggen.

 • Peter Vandewalle

  dergelijke hondenrassen zijn gecreëerd om te vechten, dus kom niet af met het zijn zulke lieve beestjes, of elke hond is innerlijk goed. Er zitten net als bij mensen goeie karakters en echte rotkarakters tussen. Maar een dergelijke hond heeft een veel te grote bijtkracht zodat de gevolgen ALTIJD ernstiger zijn dan van een labrador of dergelijke. Dringend Europeese verbod op zo'n honden! En baasjes van honden die bijten veroordelen voor doodslag.

 • Annelies Nuyts

  Wat is er aan vooraf gegaan heeft iemand die vraag al eens gesteld ? Ik herinner mij nog zo een geval hond valt spelende kinderen aan achteraf bleek de hond 14 nietjes in zijn oor te hebben dan zou jij ook reageren pitbull of labrador dat maakt dan niet uit. Elke hond is innerlijk goed het zijn de mensen die er monsters van maken of soms ook de kinderen sorry dat is mijn gedacht. Staffordlove