Drie giraffen overleven brand in Amerikaans safaripark niet

Amateurbeelden van de brand: een giraf (midden) vlucht voor de vlammen.
Screenshot YouTube Amateurbeelden van de brand: een giraf (midden) vlucht voor de vlammen.
Bij een brand in een schuur van een safaripark in de Amerikaanse staat Ohio zijn donderdag minstens tien exotische dieren, waaronder drie giraffen, omgekomen.

In het African Safari Wildlife Park in Port Clinton heeft een schuur met dieren vuur gevat. De dieren werden in de verwarmde schuur gehouden om hen te behoeden voor het koude weer.

Onder de dode dieren bevonden zich drie giraffen, drie penseelzwijnen, drie bongo’s (een soort antilope) en een springbok, meldt CNN. De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht.

Het vuur brak donderdagavond plaatselijke tijd uit. Het was gisteren Thanksgiving Day, een feestdag, en dus was het park gesloten. 

“We zijn dankbaar dat onze personeelsleden veilig zijn en niemand gewond is geraakt. Het verlies van de dieren is zwaar om dragen voor onze verzorgers die elke dag hen met veel liefde verzorgen”, luidt het in een facebookpost van het safaripark.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.