Drie gezinsleden verdrinken op kerstavond in zwembad Spaans vakantieresort

Club La Costa World.
Google Street View. Club La Costa World.
In een zwembad van een vakantieresort in Fuengirola aan de Spaanse Costa del Sol zijn op kerstavond drie familieleden van een Brits gezin verdronken. Eerst was alleen een 9-jarig meisje in nood, maar uiteindelijk stierven ook haar vader (52) en broer (16) toen ze haar probeerden te redden.

Volgens de BBC raakte een negenjarig meisje tijdens het zwemmen in de problemen. De vader en broer van het meisje probeerden haar te redden, maar ook zij verdronken. De politie vreest dat de pomp van het zwembad een rol heeft gespeeld bij het dodelijke incident. Het meisje zou daarin vast zijn komen te zitten. De moeder sloeg nog alarm toen ze zag wat er aan het gebeuren was, maar de reanimaties waren vergeefse moeite.

Muisstil

“Ik zag drie lichamen met een wit doek erover naast het zwembad liggen”, zegt Tanya Aamer (23), een Britse vrouw die ook op het resort verblijft, aan het Britse nieuwsagentschap PA. “En ik hoorde een vrouw schreeuwen. De sfeer was onbeschrijflijk. We waren verward en wisten niet wat we moesten doen. Iedereen was muisstil en durfde niet te praten.”

Het management van Club La Costa World in Fuengirola zegt in een mededeling mee te leven met de nabestaanden. “We bieden de autoriteiten onze volledige medewerking in hun onderzoek.” 

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het de Britse vrouw in Spanje bijstaat.

De Costa del Sol in Spanje. Foto ter illustratie.
Dreamstime De Costa del Sol in Spanje. Foto ter illustratie.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ahlan Nassah

  Helden met een enorm groot hart om instinctief in het zwembad te springen om dat klein engeltje te redden. Het breekt mijn hart om te lezen dat ze alle drie omgekomen zijn. Het moet een horrorervaring geweest zijn voor de drie ;( RIP!!

 • Rene Dannau

  hoog tijd om rond het zwembad een paar nood stoppen verplicht te plaatsen voor het stil leggen van de pomp, nog beter de pomp te keren zuigen moet blazen worden.

 • Jean Maertens

  Echte helden vader en zoon

 • Theo Schuermans

  Verschrikkelijk voor die vrouw, heel haar gezin in één klap dood. Innige deelneming voor die vrouw.

 • Natacha Verpoort

  HOE is dat nu mogelijk?????