Drie gewonden door omgevallen boom op bootje in Efteling

Ongeval in de #efteling. Gondeletta wordt ontruimd. Schijnt boom op bootje te zijn gevallen. Zeer veel hulpdiensten aanwezig.

Een foto die is geplaatst door Niels van Rooij (@nielsvanrooij_) op

Drie bezoekers van de Efteling zijn vanmiddag gewond geraakt. Ze zaten in een bootje waar een boom op viel. Twee mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van het pretpark.

Volgens de woordvoerder heeft een persoon een wonde aan het been en liep een andere pretparkbezoeker een hoofdwonde op. De derde heeft een licht letsel. De gewonden zijn allen bij bewustzijn en aanspreekbaar, aldus persbureau ANP.

De attractie, de Gondoletta, is gesloten en blijft dicht totdat de oorzaak duidelijk is. Waarschijnlijk duurt dat onderzoek nog de rest van de dag. "We gaan pas weer open als we kunnen uitsluiten dat het nog een keer gebeurt, niet eerder", aldus de woordvoerder.

Met het weer heeft het waarschijnlijk niet te maken. "Het was hier geen prachtig weer, maar ook geen enorme stormen. Er is geen reden om te denken dat dat de aanleiding is geweest."

Op Twitter zijn foto's van wachtende bezoekers in andere bootjes te zien.

De hulpdiensten sloegen groot alarm, omdat iemand mogelijk in het water terecht was gekomen. Het is niet duidelijk of dat daadwerkelijk is gebeurd, "maar nu ligt in elk geval niemand in het water", aldus nog de Efteling.