Drie Franse IS'ers ter dood veroordeeld in Irak

Drie Fransen zijn door een rechtbank in Irak ter dood veroordeeld omdat ze zich aangesloten hebben bij Islamitische Staat (IS). De rechtbank in Bagdad maakte het vonnis vandaag bekend.

De drie waren opgepakt door Syrische milities die tegen IS vechten en door de VS gesteund worden. Ze werden daarna naar Irak gebracht. Het zijn de eerste Franse IS-strijders die in Irak ter dood veroordeeld worden. Ze hebben dertig dagen om in beroep te gaan tegen de straf.

In Irak zitten duizenden jihadisten vast die de afgelopen maanden door de Syrische strijders aangehouden werden. De drie die vandaag veroordeeld werden, behoorden tot een groep van twaalf Fransen die in februari opgepakt en naar Irak gebracht werden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Stock

  Zijn de rechten wel gerespecteerd ? De terroristen uitleveren aan Fra narijk en ze daar laten berechten. Na 1/3 van de straf terug in de maatschappij proberen te integreren.

 • Eida Lam

  Daar ga ik sebiet een pint op drinken.

 • Neten Peck

  Straf nu nog uitvoeren!!!!!

 • Guido van driel

  Zo snel mogelijk uitvoeren. Zou ook het lot van de Belgische IS er moeten zijn .

 • Anita Billen

  Goede zaak