Ga naar de mobiele website
^ Top

Drie doden en negen gewonden bij aanslag in winkelcentrum in Colombiaanse hoofdstad

AFP
Drie vrouwen kwamen om en negen anderen raakten gewond nadat een explosief tot ontploffing kwam in de toiletten van een luxueus winkelcentrum in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Dat melden de autoriteiten. Volgens burgemeester Enrique Penalosa blijkt uit de eerste elementen van het onderzoek dat het "duidelijk om een terreuraanslag ging".

Het Andino-winkelcentrum in een exclusieve wijk van Bogota werd geëvacueerd na een explosie in de toiletten op de tweede verdieping omstreeks 17 uur plaatselijke tijd. Zaterdag was er veel volk in het winkelcentrum, aangezien het zondag vaderdag is. Volgens de politie was het explosief verstopt in een toiletpot. 

Volgens burgemeester Enrique Penalosa zijn er drie dodelijke slachtoffers. Een van hen is een 23-jarige Franse vrouw, die zes maanden in Colombia was om vrijwilligerswerk te doen, deelt de burgemeester mee via Twitter. De twee andere dodelijke slachtoffers zijn Colombiaanse vrouwen van 27 en 31 jaar, aldus bronnen binnen het ziekenhuis waar de slachtoffers worden verzorgd. Elf mensen raakten gewond, vier van hen zijn er erg aan toe.

"De laffe terreuraanval in Andino raakt me diep", aldus de burgemeester op Twitter. president Juan Manuel Santos heeft een onderzoek naar de oorzaak van de explosie gevorderd. Het onderzoek werd ondertussen al overgedragen aan de antiterreureenheid van de nationale politie, aldus het parket.

AFP
AFP

Verantwoordelijke?

De straten in de omgeving van het winkelcentrum werden afgesloten door de politie. De veiligheidsdiensten proberen te achterhalen wie er achter de aanslag zit.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit. Vorig jaar werd een vredesakkoord ondertekend met de FARC, de grootste guerillabeweging van Colombia. Daarmee werd ook verwacht dat de bomaanslagen zouden stoppen, maar in februari pleegde het ELN (Ejército de Liberación Nacional - Nationale Bevrijdingsleger) een aanslag met een bom waarbij tientallen politieagenten in Bogota gewond raakten. Op Twitter heeft de ELN de aanslag tegen burgers echter al veroordeeld.

AFP
AFP
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug