Drie doden en minstens 18 gewonden bij busongeval in San Diego

AP
Bij een busongeval in de buurt van San Diego zijn drie mensen omgekomen en minstens 18 passagiers gewond geraakt. Verscheidene mensen zaten vast in de bus en moesten worden bevrijd.

De crash gebeurde om 10.20 uur lokale tijd op rijksweg 76, aldus de hulpdiensten. De bus, die volwassenen en kinderen vervoerde, was vertrokken uit Los Angeles en was onderweg naar San Ysidro op de grens met Mexico, zei California Highway Patrol Officer Mark Latulippe.

Het regende toen de buschauffeur de controle verloor over het voertuig in de buurt van Fallbrook, op 90 km van San Diego. De bus gleed naar beneden en landde op zijn dak, aldus Latulippe. 

Drie mensen stierven ter plaatse, een van de overledenen zit nog steeds vast in de bus. Achttien anderen werden overgebracht naar ziekenhuizen. Een van de patiënten is in kritieke toestand, terwijl drie anderen zware verwondingen hebben.

De leeftijden van de slachtoffers werden niet vrijgegeven. De buschauffeur, een man uit Whittier, liep lichte verwondingen op en bleef aanvankelijk ter plaatse, zei Latulippe. Hij werd later naar het politiebureau gebracht voor ondervraging.

AP

Een lange file vormde zich achter de plaats van het ongeval. Verscheidene ziekenwagens waren ter plaatse. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.