Drie doden en meerdere gewonden bij schietpartij bij Walmart in Duncan

Bij een schietpartij bij een Walmart in Duncan kwamen drie mensen om het leven
AP Bij een schietpartij bij een Walmart in Duncan kwamen drie mensen om het leven
Bij een schietpartij bij een Walmart in Duncan, in de Amerikaanse staat Oklahoma, kwamen drie mensen om het leven. Ook meerdere mensen raakten gewond. Dat melden lokale media op gezag van de politie.

Politiechef Danny Ford zei aan de lokale televisiezender TNN-ABC dat drie mensen werden doodgeschoten in de buurt van een wagen buiten de supermarkt, onder wie de dader van de schietpartij. De feiten speelden zich af rond 10 uur (17 uur Belgische tijd). Volgens Fox 25 TV raakten ook “meerdere mensen” gewond bij de schietpartij. 

AP bericht dat “de autoriteiten momenteel ter plekke zijn”. Op de parking vond de politie een wapen. Over de aanleiding van de schietpartij is voorlopig nog niets bekend. Direct nadat de melding van de schietpartij binnenkwam bij de politie, gingen de nabijgelegen scholen in lockdown. 

“Het enige dat ik heb gehoord zijn negen schoten”, getuigt Aaron. “Mijn vriendin en ik hebben ons hier aan de kant gezet. We zagen drie lichamen op de grond liggen. Ik wilde uitstappen, maar iemand anders was intussen al uit zijn auto gestapt. Hij hield zijn wapen tegen het hoofd van de schutter en vroeg hem te stoppen.”

Het gaat al om de derde schietpartij in en rond een Walmart in drie maanden tijd. In juli doodde een ex-werknemer twee mensen in een winkel en begin augustus doodde een man 22 mensen in een Walmart in El Paso, Texas. In een online manifest had de 21-jarige dader de “Latijns-Amerikaanse invasie” van Texas aangeklaagd. Bij zijn arrestatie had hij toegegeven dat hij het gemunt had op Mexicanen.

Na de twee incidenten besliste de supermarktketen om geen munitie meer te verkopen voor bepaalde semi-automatische wapens. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • erik vercammen

    Ja en? Dat is gewoon dagelijkse kost in NRA en Trumpistan land! Ze hebben het blijkbaar graag want ze doen er niks aan!

  • Diane Bernaerts

    Het Witte Huis zal wel weer zeggen dat Trump het "goed opvolgt", net zoals bij die dodelijke schietpartij in die school in Californië eergisteren, en daarmee is de kous af.